Симеонов за спора с Ангелкова: Не е добре за имиджа на изпълнителната власт

OFFNews 09 юни 2018 в 18:04 4206 0

Ситуацията не е добра за имиджа на изпълнителната власт. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по повод разнопосочната информация, която излъчват с министъра на туризма Николина Ангелкова, цитиран от БГНЕС.

Той каза още, че снощи на три заведения на плажа Слънчев бряг – юг са с издадени констативни протоколи за нарушения. Музиката на едно от тях е била принудително спряна около 4 часа сутринта, съобщава бТВ.

Сезонът на плажните партита в Слънчев бряг беше открит снощи, започнаха и проверките за нивата на шума. Симеонов твърди, че е присъствал на проверките.

По думите на Симеонов в опит да се вземат мерки за шумоизолиране, каквито в крайна сметка не са постигнати, е допуснато още едно нарушение – заграждане на плажната ивица.

"В понеделник ще бъдат сезирани Министерството на туризма, РДНСК – Бургас и Община Несебър за премахване на незаконните заграждения, а като цяло тече процедурата по премахването на обекти, които са в разрез със закона за устройството на територията", каза вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови