Слънчев бряг на първо място в световна класация за почивки

OFFNews 17 април 2018 в 14:03 7120 3

Слънчев бряг оглави класацията за туристически дестинации за съотношение цена-качество, според проучването „Барометър за ваканционни разходи“, направено от „Post Office Travel Money“.

В него са участвали 42 курорта от цял свят, като са сравнени цените на обичайните стоки: храна, напитки, плажно масло и т.н.

Според него за един и същ „пакет“, който включва бутилка вода, местна бира, чаша кафе, "Кока-кола", чаша вино, слънцезащитен крем, препарат против насекоми, обяд за двама в ресторант, без питиетата, и вечеря с три блюда плюс вино, в Слънчев бряг ще заплатите само 38 паунда, а в Ница – 106 паунда.

Алкохолът у нас също е най-евтин. Бутилка бира е около 0,73 паунда (4 паунда в Ница), чашата кафе също е 0,73 паунда. Само в португалския курорт Алгарве то е по-евтино – 0,64 паунда.

Същото се отнася и за цените на минералната вода, виното и храненето в ресторант.

Слънцезащитният крем у нас е 2,50 паунда, а в Пафос, Корфу и Соренто над 7 паунда.

Преки конкуренти на Слънчев бряг са средиземноморските курорти Алгарве и Коста дел Сол. В ранглистата влизат още Корфу, Мармарис, Соренто, Канкун, Бали, Коста дел Сол, Рио де Жанейро и т.н.

И преди Слънчев бряг е влизал в Топ 3 на най-евтините курорти спрямо цена-качество в същото изследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

3

Новак

17.04 2018 в 19:05

Да, в статията се говори само за цени и то предимно на алкохола. Дрогата и проституцията не са споменати, но предполагам и там водим убедително по критерия “цена-качество”. Чудно ми е как са измервали качеството на нормалните услуги. След това де сърдим, че се развива предимно алкохолния туризъм. Явно за Симеонов пак ще има доста работа това лято.

11800

2

limlim

17.04 2018 в 15:21

За географията, как да е, но много ме разсмя употребата на думичката "качество"... По цени ги бием, само защото го НЯМА!!! Ама британските тийн - олигофрени хич и не го търсят...

6005

1

petebo

17.04 2018 в 15:00

Не знаех, че Алгарве е на Средиземно море. Да не говорим, че е район, а не курорт. Последното се отнася и за Коста дел Сол.
Журналя!