Антъни Иванов и Петър Мицин не достигнаха финал на 200 метра бътерфлай на европейското

OFFNews 15 август 2022 в 22:19 2635 0

Плуване

Снимка Скрийншот

Плуване

Антъни Иванов не успя да влезе във финал на коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване в Рим. Другият български представител в полуфиналите Петър Мицин също отпадна.

Двамата българи плуваха в първа полуфиналната серия, като Антъни Иванов свали една секунда от сутрешното си време в сериите финиширайки за 1:57.90 минута, но то не бе достатъчно.

"Не съм тренирал достатъчно след Олимпиадата. Дадох си почивка и това оказа влияние. С три месеца тренировки - толкова. След Олимпиада винаги има тежка година. Взимам поуки и започвам работа. Хората очакват постижения от мен и в един момент се натрупва напрежение.

Трябва да се тренира, няма друг начин. Доволен съм като цяло от българското представяне на Европейското - направихме полуфинали, финал, отборът се представи добре", каза Антъни Иванов.

Дебютантът на голям форум Петър Мицин, който след четири дни навършва 17 години, свали една стотна от сутрешното си плуване и с 1:59.39 завърши 15-и.

"Представянето ми е добро, не очаквах полуфинал в тази нова за мен дисциплина и съм доволен. Имах и малко късмет. В полуфинала опитах да натисна на третото 50 и ми беше трудно в последната дължина. Поставям си високи цели и работя, за да ги постигам", каза Мицин.

Най-бърз в сериите на 200 бътерфлай бе Крищоф Милак с 1:53.97.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови