Антъни Иванов остана на 8-о място на Световното по плуване

OFFNews 11 декември 2018 в 14:24 3299 0

Младият ни талант в плуванието Антъни Иванов се класира на осмо място във финала на 200 метра бътерфлай на световното първенство в малък басейн в китайския град Гуанджоу.

Българинът завърши последен във финала с време 1:52.40 минути. В сериите Иванов постигна 1:51.81 минути, с което подобри собствения си национален рекорд в дисциплината.

Шампион в дисциплината стана Дая Сето, който подобри и световния рекорд. Японецът записа постижение от 1:48.24 минути, като по този начин бе недостижим и грабна златото. Сребърният медал е за южноафриканеца Чад льо Кло, който остана на 8 стотни, а бронзът отиде при плувеца на домакините Ли Жухао.

Иначе това е трети пореден финал за Иванов в коронната му дисциплина 200 метра бътерфлай при мъжете. Българинът остана осми през миналата година на световното в голям басейн в Будапеща и осми на европейското в Глазгоу.

"Все още не мога да повярвам. Наистина много малко хора ще разберат какво наистина се случи! Световното започна великолепно за целия отбор, дано да завърши така, браво на всички", написа Иванов в социалните мрежи след класирането си за финала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови