Антъни Иванов се закани отново да подобри националния си рекорд

OFFNews 09 юли 2019 в 15:07 3084 0

Младият ни талант в плуванието Антъни Иванов обеща участие на финал на 18-ото световно първенство по плувни спортове в Гуангжу (Южна Корея) от 12 до 28 юли.

Българинът, който от почти година живее и учи в Съединените щати, определи студенскотото първенство зад Океана, в което е участвал, като "олимпийски игри в малък басейн".

"Всичко е наред, готов съм да плувам под националния си рекорд на 200 метра бътерфлай. Ако това се случи, със сигурност ще се мине през финал. Освен ако постиженията не се дигнат толкова, че да е недостижим финалът.

Но не мисля, че това ще се случи. Смятам, че финалът ще се затвори както преди две години, тогава го затворих аз, сега няма да го затворя. Надявам се да го затвори някой по-бавен от мен", каза Иванов.

Освен него, на световното ще участват Светлозар Николов, Любомир Епитропов, Лъчезар Шумков, Калоян Братанов и Габриела Георгиева. Отборът заминава за световното в понеделник и пристига в Корея на следващия ден след обяд.

Генералният мениджър на националните отбори Кристиян Минковски похвали Антъни, че с постиженията си е мотивирал участниците ни на европейското първенство за юноши в Казан.

На него петимата ни плувци записаха един медал (второ място на 100 метра бътерфлай на Йосиф Миладинов), пет участия във финали и регистрирани 10 поправки на национални рекорди за мъже, плюс още 9 рекорда за юноши. И за пръв път от 1987 г. – участие на финал в смесената щафета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови