Болки в ушите отказаха Антъни Иванов от финала на 100 метра бътерфлай

OFFNews 26 юли 2019 в 12:23 3518 0

Младият ни талант в плуването Антъни Иванов се отказа да плува на 100 метра бътерфлай на на Световното първенство по плуване в южнокорейския град Куанджу, съобщи "bgswim".

Оказа се, че българинът има болки в ушите и по препоръка на лекаря е желателно да не стартира. Той се беше записал и трябваше да плува в последната девета серия в девети коридор.

Иванов трябва да вземе лекарства, в които има и забранени субстанции. Самото лечение на състезателя се нуждаеше от спешност и по друга причина - превантивна мярка от усложнения при полета на връщане, тъй като на голяма надморска височина може да се случи точно това.

Така Иванов зае девето място в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай, като на два пъти преодоля олимпийския квалификационен норматив. Българинът си беше осигурил участието в Токио още преди Мондиала. Антъни се пусна и на 50 метра бътерфлай, където зае 40-о с време от 94 стартирали.

Друг български представител в Куанджу - Габриела Георгиева остана на осем стотни от класиране за полуфинал в дисциплината 200 метра гръб. Тя и австрийката Петра Лена Габровски записаха еднакво време от 2:11.16 минути и заеха 17-о място.

Това наложи допълнително преплуване, спечелено от Габровски за определяне, коя ще бъде първа резерва и коя втора. Така Георгиева може да се надява на две отказвания за да попадне в Топ 16.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови