Окопан в морето джип провали международния шампионат по джет ски

OFFNews 09 юли 2019 в 21:15 5861 4

Снимка burgasinfo.com

Окопан в морето джип на плаж "Перла" провали международния шампионат по джет ски, което се провежда вече 10 години. 

Състезанието беше провалено заради трагикомична случка, при която задницата на джип потъна на плажа. Турист стигнал с возилото до водата в опит да извади джет. Колата обаче затънала. 

Нарушителят е глобен. На плажа обаче е започнала проверка и има забрана за навлизане с превозни средства на плажната ивица, затова сега джетовете няма как да се докарат до водата. 

"Състезанието се отменя заради случая с джета, тъй като започнаха проверки на плажа, а ние няма как по друг начин да вкарваме джетовете във водата. Не може колесар, тежащ 500 кг, да се тегли на ръце. През всичките 10 години постъпваме по един и същ начин, този път всичко се проваля заради един човек, който снимал с телефона си как е заседнал джип. Как да влязат джетовете в морето? Има определени коридори, там няма хора, чадъри, няма нищо“, коментира пред БургасИНФО Дамян Дринков - председател на спортен клуб „Приморско екстрийм“, който организира състезанието.

В шампионата трябваше да се включат състезатели от България, Сърбия, Гърция и Турция, които да покажат умения в отделни категории, за мъже, жени и деца. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

10.07 2019 в 00:25

А, ще затънеш разбира се. Там и с не такива коли се затъва, ако не знаеш какво да правиш.

Не знам случаят, но от това което се вижда на снимката, там не е имало ни един с акъла си. В този момент, те още са имали шанс да го измъкнат поне от водата.. Но не като се правят на мъжкари и бурлаци. Двама да се бяха хвърлили отпред да изгребат пясък, половин - една минута все са имали за нещо. Ама те нали са яки ...

23293

3

Стефан

09.07 2019 в 22:26

Аха, баш снимащият е виновен, разбира се. А не самодееца, който няма и идея какво да прави на пясъка. Щото има Жиб, та няма нужда да умее да кара.
За капак, нашият пясък е по-лош и коварен и от пясъците по трасетата на Дакар, примерно. И в Русия не съм виждал такова чудо, знам че и в Казахстан не е чак толкова лошо.
Сега вече мнозина ще са научили че "джип" и угоена Нива, са силно различни неща. Следващият път ще научат, че и най-свирепият, истински тунингован джип, не върви без екипаж.

11769

2

Dafack

09.07 2019 в 22:22

За справка, един колесар е 4.20 метра, 3.40 метра товарни. И със Смарт да го дърпам, пак няма да затъна при положение, че се бута на заден към морето...

11769

1

Dafack

09.07 2019 в 22:21

Айде айде, тоя джет в багажника ли го кара плешака на снимката?