Талантът на Еврофутбол Станимир Халаджов завърши на 8-о място на световното по гребане

OFFNews 29 юли 2019 в 14:34 4016 0

Станимир Халаджов - Спортен талант на Еврофутбол, се класира на 8-о място на скиф на световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 г. в Сарасота, САЩ.

21-годишният русенец завърши 5-ти в първия полуфинал и не успя да се бори за отличията. Въпреки това, българинът дори подобри резултата си във финал "Б" и завърши на престижното 8-о място. Победител е германецът Марк Вебер. Другата ни участничка – Десислава Ангелова, е 5-та в скифа. 22-годишната пловдивчанка също е била Спортен талант на Еврофутбол.

В четвъртък приключи 10-то юбилейно издание на турнира по скокове във вода купа "София", където Спортният талант на Еврофутбол Димитър Исаев грабна 2 сребърни медала и 1 бронзово отличие.

В първия ден от надпреварата Митко се класира 2-ри на кула. Победител стана руснакът Илия Смирноф, трети се нареди германецът Феликс Версе. Второто си сребро 21-годишният столичанин завоюва на 1-метров трамплин, където първи е Артьом Безденежник.

В дисциплината 3-метров трамплин Митко е 3-ти след Безденежник и Смирноф. В турнира участваха скачачи от България, Грузия, Холандия, Германия, Русия, Казахстан, Беларус, Украйна, Великобритания, Египет, Турция и Румъния.

Друг Спортен талант на Еврофутбол - Светлозар Николов – завърши на 27-мо място на 400 метра съчетано плуване в последния ден на Световното първенство за мъже и жени в Гуанджу, Южна Корея с резултат 4:26.88 мин. Пловдивчанинът подобри предишното си класиране няколко дни по-рано, след като финишира на 37-ми на 200 м съчетано. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови