Талантът на Еврофутбол Василики Кадоглу спечели плувния маратон на град Несебър

OFFNews 19 август 2019 в 14:49 4122 0

Спортният талант на Еврофутбол Василики Кадоглу спечели плувния маратон на град Несебър по случай празника на града и големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица – 15-и август.

16-годишната състезателка на варненския клуб Астери бе най-бърза по 1200-метровото трасе при жените и заслужено получи грамота, купа и икона на Света Богородица.

11-тият поред маратон се организира от община Несебър и спортен клуб по водни спортове Месембрия, а в него участие взеха 73 плувци от различни възрасти.

Друг спортен талант - Мария Йовкова, премери сили на силния турнир по тенис на маса "Асарел България Оупън" в Панагюрище с награден фонд от 190 000 долара.

На сингъл 20-годишната асеновградчанка загатна за потенциала си, но отстъпи на 61-та в света – японката Минами Андо с 1-4 гейма (-9, 9, -4, -5, -5).

В тандем с Денислав Коджабашев също записа загуба, този път от холандците Лауренс Тромер и Брит Еерланд с 1-3 гейма (-8, -7,8,-6).

Холандският дует отстрани в квалификациите и двойката Стефан Тодоров/Калина Христова. Мария в партньорство с Полина Трифонова претърпяха поражение от китайките Ютин Гу и Дзъ Му с 0:3 гейма (-5, -3, -4).

Още един талант на Еврофутбол Биляна Чавдарова, се класира 4-та в състезанието по ролкови кънки за купа „Сивен“, което се проведе в събота на Белмекен. Дисциплината бе масов старт на 5 км във възрастовата група под 16 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови