Американски национал със страхотен жест към деца с увреден слух

OFFNews 22 септември 2018 в 18:29 3609 0

Шест български деца с увреден слух се изправиха очи в очи с олицетворение на своите мечти по време на световното първенство по волейбол за мъже в София.

Малчуганите от сдружение „Вярвам в теб“ идват да гледат мачовете от втората групова фаза в „Арена Армеец“ в българската столица и събират позитивни емоции от впечатляващото спортно събитие. В София играе и националният отбор на САЩ, който е сред фаворитите за спечелването на световната титла. А сред американските звезди е и Дейвид Смит, роден почти глух, но стигнал до висините на световния волейбол. Дейвид играе със слухов апарат и чете по устните, за да се разбира със съотборниците. А от мачовете на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Рио през 2016 и от Лигата на нациите през 2018 г. е очевидно, че разбирателството им е прекрасно.

Съорганизаторът на световното първенство - Българската федерация по волейбол, помоли Дейвид за снимка с българските деца. А големият спортист показа и колко голям човек е. Самият той превърна мига за снимка в дълга среща с дечицата край игрището в София.

Смит подхвана комуникация на жестомимичен език с щастливите от срещата деца. И макар току-що да беше приключил важен мач на САЩ и неговите съотборници отдавна да бяха в съблекалнята, Дейвид остана дълго, за да отговаря на въпроси на любопитните.

„Как успя да стигнеш до националния отбор“, попита възхитено момче от волята на големия волейболист. А Дейвид обясняваше с широка усмивка на децата как трябва да преследват мечтите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови