Германия сложи край на олимпийската ни мечта

OFFNews 09 януари 2020 в 23:17 3135 0

Националите ни по волейбол загубиха от Германия с 1:3 гейма в полуфиналите на олимпийската квалификация в Берлин. Така олимпийската мечта на Цветан Соколов и компания умря, но нашите момчета няма от какво да се срамуват, тъй като се представиха много достойно, след като постигнаха три победи по пътя си към полуфиналите. Срещу Германия българите също играха добре на моменти, но напрежението и умората явно натежа на нашия отбор.

В първия гейм Германия натрупа аванс в началото и не го изпусна до края. Предимството на Бундестима беше в началния удар, а в решителните моменти опитният Георг Грозер правеше разликата.

Втория гейм тръгна по същия сценарий, но след второто техническо прекъсване се стигна до намаляване на разликата до 1 точка, но в крайна сметка Германия затвори гейма в своя полза и се приближи до крайния успех. В третата част играта тръгна точка за точка, като в края България поведе с 20:18 и даде заявка, че няма да се предаде без бой. Аут на германците увеличи аванса ни, а след атака през центъра на капитана ни Виктор Йосифов резултатът стана 22:18. С нова добра изява на Йосифов стигнахме до геймбол при 24:20.

Блокаут след атака на Цветан Соколов вкара мача в четвърти гейм. Той започна оспорвано, но в средата на гейма Германия дръпна и направи аванс от 3 точки при 14:11, който беше стопен до 14:15. Грешка на Тодор Скримов обаче позволи на Германия да поведе отново с 2 точки, която се запази въпреки самоотвержената игра в защита при последвалото разиграване.

Хитра игра на Соколов отново ни приближи в резултата. Последва бомба от сервис на Мартин Атанасов, който затрудни максимално германците, а след това Соколов изравни резултата при 17:17. За съжаление Германия отново се откъсна в резултата и при 22:19 вече предвкусваше крайния успех.

Поредица от грешки на сервис и от двете страни на мрежата отдалечи момента, но неизбежното все пак настъпи. Така Германия ще се бори утре за единствената квота за Токио 2020, а съперник ще им бъде отборът на Франция, победил в първия полуфинал днес Словения.

България - Германия 1:3 (-20, - 23, 20, -23)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови