Издигнаха Любо Ганев за шеф на волейбола, той вече раздава постове

OFFNews 27 ноември 2019 в 15:16 3094 0

Инициативният комитет за промени в българския волейбол издигна официално кандидатурата на Любо Ганев за президент на родната федерация - пост, заеман в последните 18 години от инж. Данчо Лазаров.

До два дни клубовете, които подкрепят кандидата на опозицията, ще внесат подписка за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари.

На пресконференция Ганев, който в момента е вицепрезидент на федерацията, представи акценти от програмата си за развитието на волейбола в следващите четири години.

"Целта е да изградим работеща федерация с екип от хора, милеещи за българския волейбол. Да поставим силен фокус върху детско-юношеската школа. Да има прозрачност в управлението, да не става всичко в последния момент, както досега. Финансова стабилност с повече средства за клубовете и осигуряването на партньори, които да помагат за развитието на волейбола", заяви Любо Ганев, който само допреди два дни "не знаеше", че ще бъде издиган за президент.

"Надявам се, че всички тези хора от инициативния комитет да ме подкрепят и като част от бъдещия управителен съвет. Те излязоха с лицата си и поискаха тази промяна, така че се надявам да бъдат до мен", каза още Ганев.

Сред вариантити за кандидат за председател на федерацията и бил шефът на шампионките от Марица (Пловдив) - Илия Динков. Той обаче заяви, че е много зает с бизнес и не може да съвместява евентуалните две длъжности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови