"Лъвовете" разгромиха и Пуерто Рико, идва ред на Бразилия

OFFNews 10 август 2019 в 22:24 1860 0

Националите ни по волейбол са на един мач от класиране на олимпийските игри в Токио 2020. Пред достигането на голямата цел обаче стои голямо препятствие - отборът на Бразилия, а дали е непреодолимо ще разберем утре, 11 август. Решителният мач е от 20,30 часа.

Тази вечер момчетата на селекционера Силвано Пранди постигнаха втора победа в квалификацията във Варна, като разгромиха Пуерто Рико с 3:0 гейма (19,22, 12) и оправдаха предварителните очаквания.

Силвано Пранди даде почивка на част от играчите, които бяха на полето срещу Египет и пусна Мартин Атанасов, Розалин Пенчев и Алекс Грозданов в стартовия състав. В първия гейм българите взеха солиден аванс, но последва отпускане след 16-ата точка, което беше за кратко и в крайна сметка частта беше спечелена.

Във втория гейм играта вървеше точка за точка в дълги периоди от време, но по-голямата класа на нашия тим си каза думата и българите се приближиха до победата.

В третата част волейболистите ни показаха максимална концентрация от самото начало и дръпнаха с 21:7. Пранди извади основният ни диагонал Цветан Соколов, за да го запази за Бразилия. Последва разконцентиране в играта ни, но разликата беше толкова голяма, че това не се оказа фатално. Т

ака нашите момчета натрупаха самочувствие, което ще им бъде нужно срещу именития съперник в неделя вечерта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови