"Лъвовете" започват срещу Египет в олимпийската квалификация

OFFNews 09 август 2019 в 09:50 1902 0

Днес във Варна стартира олимпийската квалификация при мъжете за Токио 2020. Първият съперник на селекцията на Силвано Пранди е отборът на Египет, а мачът е от 20,30 часа.

Преди това от 17,00 часа е мачът между фаворита Бразилия и Пуерто Рико. Българите нямат право на грешка тази вечер, както и утре срещу Пуерто Рико, за да запазят шансове за първото място преди решителната среща с олимпийския шампион Бразилия.

"Пътят към Токио минава през Варна и през трите тежки мача, които ни очакват. Затова не бива да обобщаваме този турнир с един своеобразен финал срещу Бразилия. Важна е всяка среща. Основната ни цел е да играем добре във всеки от трите дни и срещу всеки съперник.

Ако сме достатъчно силни, ще тръгнем към Токио от Варна. Ако не, ще трябва да преследваме целта си през поправителна сесия. Сега обаче задачата ни е да спечелим първия мач срещу Египет“, каза Силвано Пранди в навечерието на мачовете.

Билетите за олимпийската квалификация са в продажба на ticketportal.bg, на касата на Двореца на културата и спорта и на касата на Летния театър във Варна. Пропуските са на цени, започващи от 25 лева за пакетен билет за трите дни и общо шестте мача от турнира и от 10 лева за дневен билет.


Програмата:
Петък, 9 август:
17:00 часа: Бразилия - Пуерто Рико
20:30 часа: България - Египет
Събота, 10 август:
17:00 часа: Бразилия - Египет
20:30 часа: България - Пуерто Рико
Неделя, 11 август:
17:00 часа: Египет - Пуерто Рико
20:30 часа: България - Бразилия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови