Левски тресна ЦСКА в дербито

OFFNews 06 март 2023 в 20:16 2419 0

Волейбол

Снимка levskivc.bg

Сашо Попов и Ники Желязков демонстрират взаимно уважение

Левски победи ЦСКА с 3:0 (25:21, 25:20, 25:17) във волейболното дерби в мъжкото първенство в собствената си зала. Това е втора чиста победа за "сините" над ЦСКА, като отборът на треньора Николай Желязков се наложиха над съперника си и в зала "Васил Симов". Благодарение на успеха си Левски се изкачи временно на второ място във временното класиране, а ЦСКА вероятно ще отстъпи първата позиция на Нефтохимик 2010, който играе в четвъртък срещу Славия.

Първият гейм се движеше равностойно, докато Левски София не поведе с 12:10 и до края не изпусна аванса си. "Сините" направиха няколко пъти серии от по две и три поредни точки и затвориха гейма при 25:21.

Във втория гейм Левски поведе в самото начало и на моменти преднината на тима бе по 5-6 точки. В крайна сметка тимът на Желязков спечели с 25:20.

Домакините, които играха пред пълна зала, бяха още по-убедителни в третия гейм, в който дадоха на "червените" само 17 точки.

За най-полезен играч в мача бе избран разпределителят на Левски Симеон Николов, който завърши със 7 точки. Лазар Бучков бе най-резултатен за победителите с 13.

Лидерът на ЦСКА Димитър Димитров също отбеляза 13 точки, но се представи много под обичайното си ниво.

"Имаше моменти, в които се представихме добре, в други - не чак толкова. Мони (б. а. - Николов) отлично дистрибутираше играта ни. Можеше да победим и по-убедително", каза след успеха треньорът на Левски Николай Желязков.

"Сервисът ни не вървеше и оттам дойдоха проблемите ни. Много лесно оставяхме да организират играта си и да атакуват полето ни", бе коментарът на треньора на "червените" Александър Попов.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови