Любо Ганев предлага инж. Данчо Лазаров за пожизнен президент на волейбола

OFFNews 02 декември 2019 в 10:54 2415 0

Кандидатът за шеф на волейболната федерация Любо Ганев предложи настоящия председател на организацията инж. Данчо Лазаров да стане почетен президент.

Ганев беше издигнат от коалиция от водещите клубове, но това не означава, че ще бъде избран, тъй като подобни инициативи е имало и в миналото, но неизменно Лазаров е излизал победител.

"Няма какво да се лъжем, има какво да се подобри във федерацията. Смяната не е планирана, щом толкова клубове застанаха зад промяна. В последната година доста неща успяха да катализират този процес. Хората казаха, че не искат нещата да стават така с еднолични решения, има управителен съвет само проформа", каза Ганев пред Би Ти Ви.

"Нямам никакви проблеми с Лазаров, даже преди 10 дни проведохме разговор. Той знае какво е било моето мнение. Не мисля, че г-н Лазаров ще излезе на открита кандидатура, по-скоро ще намери начин да се оттегли.

Ние имаме една точка в устава за почетен председател, която дава огромни правомощия. На практика имаш втори президент на федерацията", каза още Ганев, който смята, че настоящият президент може да издигне членовете на УС Деко Григоров или Боре Кьосев за кандидати.

"Те все още не са преминали на страната на опозицията. Клубовете искат да има промени и в тази част. Няма нищо общо да има почетен председател, но той да не бъде със същите правомощия като председателя. Да може да бъде канен на всички мероприятия, но да не може да подписва документи. Не отричам неговите успехи, но виждате, че клубовете искат промяна", каза още Ганев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови