Мартин Стоев е против конкурс за национален селекционер

OFFNews 13 януари 2020 в 14:00 2859 0

Бившият селекционер на националния отбор по волейбол Мартин Стоев се обяви против идеята да се прави конкурс за наставник, каквато се прокрадна след изтичането на договора на Силвано Пранди.

Стоев, който изведе България до бронза на световното първенство през 2006 година, смята, че на конкурсите са подходящи само когато са за красота.

"Аз оферта или подарък не съм получавал от никой. Федерацията ще решава кой да поеме националния отбор. На конкурс никога не бих се явил! Конкурсите са за красота...Селекционерът на националния отбор се избира от федерацията или му се предлага директно работата.

Данчо Лазаров е прав, че бъдещият треньор трябва да се избере за следващите 4 години и да може да работи спокойно в целия олимпийски цикъл. Трябва да се направи сериозна стратегия за Олимпийските игри в Париж 2024.

Първо мисля да изчакам да видим какво ще стане на 13 март на Общото събрание на БФ Волейбол. Да видим каква федерация ще има. Кои ще са в Управителния съвет. Да видим какви финанси ще има подсигурени.

Министерството на спорта дава 2 милиона, но те не стигат за нещо… На този етап Мартин Стоев си е добре при децата”, коментира Мартин Стоев пред Sportal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови