Мартин Стоев видял признаци на умора у националите

OFFNews 19 септември 2019 в 09:25 1741 0

Бившият национален селекционер по волейбол Мартин Стоев анализира представянето на отбора ни в груповата фаза на Евроволей 2019.

България постигна три победи над Гърция, Румъния и Португалия, но допусна загуби от фаворитите Франция и Италия. Стоев смята, че е било грешка разпределителят Георги Братоев да не бъде в отбора, защото се виждало, че в момента нямало алтернатива на Сеганов на европейско ниво.

"От всичко друго специално в мача с Италия видях умора. Чисто физическа. При топка на един метър нямаше намерение да се достигне тя. Не беше налице моментна реакция, нямаше тръшкане, така да се каже...

Това не е нормално, макар и да става въпрос за пети мач. В предишната среща с Франция пък влязохме прекалено плахо. Там като че ли се чувствахме обречени.

Двата мача с Франция и Италия ни показаха, че не сме технически подготвени за съперници като тях, за да бъдем тактически подготвени. Важното е, че сега момчетата имат време да се възстановят и да не се допуска да загубят концентрация както срещу Италия или невярващи в себе си като срещу Франция.

Трябва в главите им да узрее убеждението, че мястото им е на четвъртфинал. Останем ли извън осмицата, ще е много лошо", каза Стоев пред "Меридиан Мач".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови