Националите по волейбол с шокираща загуба от Португалия

OFFNews 03 юни 2019 в 01:08 3624 0

Националите по волейбол записаха шокираща загуба от аутсайдера Португалия в среща от третия кръг на турнира Лига на нациите в Аржентина. Българите, които бяха сочени за фаворит, отстъпиха пред дебютанта в турнира с 1:3 (-21, 19, -26, -23).

В първите си два двубоя срещу домакините от Аржентина и срещу Канада Португалия така и не успя да вземе гейм, а първоначалните очаквания бяха тази негативна серия за иберийците да продължи и срещу "лъвовете". Това обаче не се случи. Момчетата на Силвано Пранди изиграха много слаб мач, направиха много грешки и в крайна сметка написаха срамна страница във волейболната ни история.

Двубоят започна лошо. Във втората част българите доминираха и след 25:19 изглеждаше, че оттук насетне ще имат предимство. Това всъщност бе така в и третия гейм, в който

България водеше през цялото време преди серия от грешки в края да доведе до 28:26 за съперника. Сценарият бе същият и в четвъртия гейм - българите водеха с 3-4 точки, но вместо да вкарат двубоя в тайбрек, отново се провалиха накрая.

Следващият турнир от Лигата на нациите е в Китай, където в петък е първият мач с домакините, а след това предстоят сблъсъци с грандовете Франция и Полша.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови