Националите по волейбол загубиха от Иран след слаб мач

OFFNews 13 септември 2018 в 23:03 1714 0

Националният отбор по волейбол за мъже загуби от Иран с 1:3 (22:25, 20:25, 25:22, 19:25) във втория си мач от световното първенство по волейбол, на което сме съвместни домакини с Италия.

Българите изиграха изключително слаб мач и бяха надиграни тотално от силния отбор на Иран, като и сами допринесоха за поражението с множество грешки във всички фази на играта. Възпитаниците на Пламен Константинов започнаха колебливо и изостанаха с пет точки до средата на първия гейм, като направиха късен опит да се върнат в тази част, но грешни отигравания в някои ключови моменти доведоха до 25:22 за Иран.

Във втората част иранците водеха играта от самото начало и стигнаха до лесен успех на 20 точки. Третият гейм бе много равностоен, като нашите волейболисти поведоха с точка до първото прекъсване, но съперникът им обърна резултата до втората почивка. В края на гейма "лъвовете" вдигнаха оборотите и заслужено стигнаха до успех с 25:22.

Третата част също вървеше точка за точка в началото, но след това волейболистите на Иран постепенно започнаха да се откъсват и в крайна сметка затвориха мача след 25:19.

Така до този момент България има победа над Финландия и загуба от Иран и върви с три точки след първите си два мача в първата групова фаза, а утре от 20:40 часа се изправя срещу тима на Пуерто Рико, като победата е задължителна предвид предстоящите много тежки двубои докрая на груповата фаза.

"Иран игра много стабилно. Опитахме да натиснем, но беше късно. Напрежение у мен няма. Надявам се утре да спечелим срещу Пуерто Рико", коментира централният блокировач Светослав Гоцев.

"Този мач трябва да бъде забравен по най-бързия начин и да се концентрираме върху следващия мач. Като мине световното ще има време за анализи защо сме объркали толкова сервиси. Момчетата загатнаха, че има напрежение у тях заради домакинството, но трябва да съумеят да покажат най-доброто от себе си", каза легендата Димитър Златанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови