Националите загубиха от Япония във Варна

OFFNews 15 юни 2019 в 23:20 3645 0

Националният отбор по волейбол загуби от Япония с 2:3 (-22, 19, -16, 19, 19) във втория си мач от турнира Лигата на нациите във Варна. Това бе втори мач поред, в който изходът се реши след тайбрек.

Снощи българите спечелиха след пети гейм срещу Австралия, но днес нямаха този късмет. След тази среща националите ни имат три победи и пет загуби и 8 точки в актива си.

Утре са последните срещи от турнира във Варна. От 17.00 часа играят Австралия и Япония, а от 20.40 часа е срещата между България и Италия.

Най-резултатен за Япония беше диагоналът Юиджи Нишида, който записа 26 точки. В българския тим най-резултатен бе Цветан Соколов с 12 точки. Посрещачите Мартин Атанасов и Розалин Пенчев добавиха по 9.

Двубоят отново постави на изпитания нервите на феновете. Българите стартираха с настроение след победата над Австралия и поведоха след първия гейм.

След това концентрацията им спадна, а ефективността в атака стигна до под 40 процента и японците изравниха. В третата част промените на Силвано Пранди дадоха резултат и българите се доближиха до победата след гейм на 16.

Последва нов спад в играта на националите и мачът влезе в тайбрек. В него грешките продължиха. Япония поведе с 13:9 и 14:11, но "лъвовете" не се предадоха.

Стигна се до равенство при 14:14, след което резултатът вървеше точка за точка.

Нашите стигнаха първи до мачбол, но последваха три грешки от сервис и в крайна сметка Япония стигна до успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови