Общо 57 клуба подкрепят Любо Ганев за президент на волейболната федерация

OFFNews 29 ноември 2019 в 17:03 2195 0

Шампионът в родното първенство Нефтохимик 2010 също подкрепи кандидатурата на Любо Ганев за президент на Българската федерация по волейбол и свикване на Извънредно общо събрание на организацията.

По-рано през днес други пет клуба заявиха подкрепата си за кандидатурата на Любо Ганев. С това отборите, застанали зад инициативата за промени в ръководството на волейболната централа стават 57.

"С дълбоко уважение към постиженията и заслугите на настоящия президент на БФВолейбол, смятаме, че е време той да се отдаде на заслужен отдих.

Убедени сме, че ръководството на федерацията трябва да бъде поверено на енергичен и професионален екип, който да си поставя високи цели за развитието на българския волейбол и да преследва тяхното постигане с ясни, прозрачни и ефективни методи.

В предложената от Любомир Ганев платформа виждаме добра основа за качествена промяна в цялостната концепция за развитие на българския волейбол, а в неговата личност – човек, напълно отдаден на каузата Български Волейбол и способен да обедини клубовете в името на тази кауза. Това ни дава основание да подкрепим неговата кандидатура", гласи съобщението, разпространено от клуба.

Вчера инициативният комитет внесе искане за свикване на извънредно изборно общо събрание на 16 януари догодина. Управителният съвет на федерацията трябва до две седмици да се произнесе по внесеното искане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови