Олимпийската мечта остана жива в Берлин

OFFNews 08 януари 2020 в 17:35 3457 0

Националите по волейбол се класираха на полуфиналите в олимпийската квалификация в Берлин. Това стана факт още преди края на последния ни двубой от груповата фаза срещу Сърбия.

Българите се нуждаеха от спечелването на два сета, за да си гарантират продължаване в битката за единствената квота за Токио 2020 и постигнаха целта си, след като поведоха с 2:1.

След спечелването на третата част селекционерът Силвано Пранди извади титулярите и на терена останаха предимно резервни състезатели, които доиграха мача, превърнал се в протоколен и за сърбите, които отпаднаха от борбата.

Западните ни съседи успяха да изравнят и да вкарат мача в тайбрек, в който обаче нашите волейболисти показаха характер и спечелиха с 15:13, с което донесоха победата с 3:2. Това беше трети успех за "лъвовете" в Берлин след 3:2 над Франция и 3:0 над Нидерландия и те завършиха като победители в група В.

Най-резултатен от нашите срещу Сърбия беше Цветан Соколов, реализирал 20 точки. Съперник на България в полуфиналите ще бъде или Германия, а мачът е в четвъртък от 21,00 часа.

Това стана ясно след последния мач в група А, в който европейският вицешампион Словения победи с 3:1 Чехия и завърши на първото място, докато Бундестима остана втори. Втори в нашата група останаха французите. Те играят 1/2-финал със словенците утре от 18 ч. Победителите от двата мача се изправят във финал, който ще определи кой получава квота за Токио 2020.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови