Резервите на Иран разкриха слабостите на България

OFFNews 30 юни 2019 в 00:01 1623 0

Националите по волейбол допуснаха тежка загуба с 0:3 (-23, -23, -21) от Иран в среща от 14-ия кръг на Лигата на нациите по волейбол за мъже. В пловдивската зала "Колодрума" българите бяха надиграни от класиралия се вече за финалите на турнира съперник, който излезе с предимно резервни състезатели.

И трите гейма се развиха по сходен начин, като до втората техническа пауза двата тима се движеха съвсем близо един до друг, но в края Иран показваше повече концентрация и така успя да спечели всеки един от тях.

Играчите на Силвано Пранди могат да съжаляват най-много за загубения трети гейм, тъй като в него водеха с 15:11, но персите отговориха със серия от 4 срещу 1 точки, с която намалиха до 15:16, а след това и изравниха при 19:19.

Най-резултатен за победителите беше Мохамадджавад Манавинежад с 14 точки. С 11 остана Масуд Голами.

За България Цветан Соколов наниза 19 точки, а с 9 остана Мартин Атанасов.

В неделя България приключва участието си в турнира с мач срещу Сърбия, докато по-рано през деня Иран играе със САЩ.

“Волейболът е игра на взаимодействието. Истината е, че Иран днес бе много по-добър противник от САЩ вчера. Днес играхме по-добре от вчера, но и разликата при съперниците ни бе много голяма. Играхме по-добре на посрещане и в атака и комуникацията ни бе по-добра. Иран обаче играе много, много добър волейбол. Това е най-силният съперник, който срещнахме до момента в турнира.

Съгласен съм, че днес ни липсваше емоция. Но ние все още не сме отбор, а по-скоро група от играчи. Когато станем отбор, тогава ще се появят и тези емоции. Мисля обаче, че днес получихме един добър урок и ще има неща, върху които да се замислим. Все още имаме много големи пропуски при начина, по който атакуваме, по начина, по който контраатакуваме и при начина, по който се справяме с леките топки - нещо, което Иран владее отлично. Това на нас ни куца.

Имам идея на кои играчи ще разчитам на олимпийската квалификация, но ще обявя техните имена, когато му дойде времето”, коментира селекционерът Силвано Пранди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови