Русия ще бъде домакин на Мондиал 2022 по волейбол

OFFNews 16 ноември 2018 в 11:56 2403 0

Русия ще бъде домакин на световното първенство по волейбол през 2022 г., информираха от международната федерация (FIVB), цитирана от БГНЕС. Това стана ясно, след като страната бе избрана от FIVB на конгреса в Канкун, Мексико.

Сред конкурентите, с които Русия се пребори, бяха Мексико и Катар. Това ще бъде третият път, в който Русия домакинства, след като вече два пъти е приемала Световното по волейбол – през 1952 и 1962 година, но като СССР.

Въпреки че приеха изминалия Мондиал по футбол, руснаците не бяха в центъра на световния спорт след допинг скандала през 2015 година. Като причина за избора на Русия бе посочено златното им отличие на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г.

След избирането на Русия, президентът на Международната федерация по волейбол Ари Граса заяви, че решението е взето след много сериозна конкуренция и разговори. „Русия е най-добрата кандидатура за глобалното развитие на волейбола. Нямаме никакви съмнения, че страната ще осигури едно събитие от световна класа, по време на което FIVB ще представи най-новите технологии и постижения за развлечение за фенове", каза още Граса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews