Сърбия е волейболният крал на Европа

OFFNews
29 септември 2019 в 23:10 | 881 |0

Волейболистите на Сърбия триумфираха за трети път в своята история с европейската титла, след като надиграха Словения във финала в Париж с 3:1 гейма (-19, 16, 18, 20).

Любопитното е, че европейската титла при дамите също отиде у западните ни съседи, които без преувеличение може да бъдат наречени волейболният крал на Европа.

Първият гейм отиде на сметката на словенците, които започнаха много вдъхновено и записаха пет блокади срещу една за съперника, а това се оказа ключово по пътя към успеха в откриващата част.

След това обаче възпитаниците на селекционера Слободан Ковач се окопитиха и не оставиха шансове на сърцатите играчи на Алберто Джулиани, които и се поумориха, печелейки последователно на 16, 18 и 20 точки.

За победителите най-резултатен беше диагоналът Александър Атанасиевич с 22 точки (17 от атака, 4 от блокада и 1 от сервис), а с 20 за успеха допринесе Уруш Ковачевич. За словенците Клемен Чебул се отчете с 15, а Ален Пайенк добави 12, но те се оказаха крайно недостатъчни за нещо повече от почетна загуба.

Сърбия стана европейски шампион за трети път в своята история – 2001 (под името Югославия) и 2011 година, като побеждава на два пъти в спора за титлата Италия. Словения отново не успя да се качи на европейския връх, след като през 2015 отборът отстъпи във финала на Франция.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !