Шест отбора си осигуриха класиране за Токио 2020

OFFNews 12 август 2019 в 15:09 10872 0

САЩ, Русия, Италия, Полша, Аржентина и Бразилия спечелиха първите шест квоти за мъжкия волейболен турнир на предстоящите олимпийски игри в Токио следващото лято.

Седмата е за домакините от Япония, а останалите пет ще бъдат разигравани в континентални квалификации, които ще бъдат проведени през януари догодина. За съжаление България не е сред сигурните участници, след като пропусна отличен шанс във Варна. Нашите водеха с 2:0 срещу Бразилия и имаха мачбол в третия сет, но загубиха с 2:3.

"Направихме силен мач срещу един от трите най-добри отбора в света. Дори, гледайки статистиката, виждам, че в някои показатели дори сме се справили по-добре от Бразилия. Но остава изключително голямата горчивина от крайния неуспех. Не успяхме да поддържаме нивото, което демонстрирахме в първите две части.

Не успяхме да спечелим точката, с която да спечелим с 3:0, допуснахме грешка и впоследствие Бразилия ни надигра и заслужено спечели с 3:2", коментира селекционерът Силвано Пранди.

Европейската олимпийска квалификация е много по-трудна за спечелване, тъй като осем отбора ще се борят за едно място.
По регламент в нея ще участват първите 8 отбора от ранглистата на Европейската волейболна конфедерация (CEV), които все още не са взели визи за Олимпиадата.

В случая 7 от тези 8 тима вече играха на междуконтиненталните квалификационни турнири - Франция, Сърбия, Белгия, България, Холандия, Словения и Финландия, но не успяха да се класират, а 8-ият отбор трябва да бъде Естония.

Ранглистата на CEV ще се промени след края на Европейското първенство за мъже, което ще се проведе от 12-и до 29-и септември, но едва ли ще има големи размествания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews