Силвано Пранди: Приключих моята работа, България трябва да започне нов период

OFFNews 14 януари 2020 в 10:21 4322 0

Снимка volleyball.bg

Националният ни отбор по волейбол остана без селекционер, след като договорът на Силвано Пранди начело на лъвовете изтече. 72-годишният специалист за последно води "лъвовете" на олимпийската квалификация в Берлин, която приключи за нашите в полуфиналите. Професора сподели своето мнение относно представянето на трикольорите в германската столица, както и за бъдещето на представителния ни тим пред "Тема Спорт".

"За мен основното е, че не успяхме да изпълним поставената цел. Това бе турнир, в който играхме за една квота, като именно това бе задачата, която трябваше да свършим. Трябваше да приключим на първо място, а ние не го направихме. Да, изиграхме няколко хубави срещи, но важното е, че резултатът, който имаше единствено значение - класиране за Токио, не бе постигнат.

Това, което не ни стигна, бе да изиграем всички мачове на много високо ниво. През цялото време да бъдем на 100 процента. В груповата фаза изиграхме три наистина много качествени двубоя, но след това срещу Германия загубихме. От една страна, защото те играха наистина много силен волейбол, а от друга - ние не съумяхме да отговорим по същия начин. Силите не ни стигнаха точно в този двубой. Единственото, което се брои в този турнир, бе да спечелим квотата. Ние не се справихме по най-добрия начин срещу тях и логично те спечелиха този полуфинал", казва Професора.

Той е категоричен, че няма амбиция да пордължи работата си с националния отбор.

"Договорът ми изтече. След този турнир аз вече нямам ангажимент към националния отбор на България. Въпросът вече опира до това, какво иска да направи ръководството на федерацията. Според мен България трябва да отвори нова глава в развитието си, с млади момчета и някои от по-опитните, които ще продължат да играят в националния отбор. Моят период приключи", завършва Пранди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови