Силвано Пранди върна Братоеви в състава, но не им гарантира участие в Берлин

OFFNews 28 октомври 2019 в 18:58 2101 0

Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди изпълни ултимативното условие, което федерацията му наложи, за да остане на поста.

Италианският специалист включи в списъка за континенталната олимпийска квалификация през януари в Берлин зачеркнатите от него за августовската пресявка и европейското първенство състезатели.

След отпадането от шампионата на Стария континент президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров обяви, че Пранди вероятно ще бъде сменен, ако не върне в състава братята Георги и Валентин Братоеви, централния блокировач Николай Николов и диагонала Николай Учиков. И четиримата попаднаха в разширения състав, който беше обявен днес. Пранди обаче си остави вратичка отново да ги освободи, като заяви, че в Берлин ще отидат само най-подготвените състезатели.

"В следващите два месеца ще следим всички изявени състезатели и тези, които са в най-добра форма, ще попаднат в групата от 14 за турнира. Разбира се, напълно е възможно да повикам и състезател, който не присъства в разширения състав, но пък в това време се е представил на много високо ниво. За мен е важно да събера най-подготвените състезатели и да направим всичко, което зависи от нас, да спечелим квотата. Ще бъде много трудно, но не и невъзможно”, коментира за официалния сайт на БФВолейбол селекционерът.

Пранди е изгледал двубоя за Суперкупата на България между „Хебър” и „Нефтохимик 2010”, както и някои мачове от първите два кръга на Суперлигата. Скаутите на националния тим подготвят и всички срещи от вътрешния шампионат, ще се следят внимателно и изявите на българите в чуждестранните първенства.

"До няколко дни ще изясним всички детайли около събирането на отбора. Наскоро бе потвърдено от Европейската конфедерация, че в Италия ще има кръг на 26 декември. Освен това на 26 и 27 декември е финалният турнир за купата на Русия, което също малко усложнява нещата, но ние ще се съобразим. Практически няма да има подготовка в типичния смисъл, но планираме две контролни срещи в София, които трябва да бъдат потвърдени съвсем скоро", добави мениджърът на отбора Стефан Чолаков.

Списъкът на Пранди

Разпределители:

Георги Сеганов
Георги Братоев
Добромир Димитров
Владимир Станков

Диагонали:

Цветан Соколов
Боян Йорданов
Николай Учиков
Венелин Кадънков
Радослав Парапунов

Посрещачи:

Тодор Скримов
Тодор Алексиев
Валентин Братоев
Николай Пенчев
Розалин Пенчев
Мартин Атанасов
Георги Петров
Аспарух Аспарухов

Центрове:

Виктор Йосифов
Николай Николов
Теодор Тодоров
Светослав Гоцев
Алекс Грозданов
Красимир Георгиев

Либеро:

Теодор Салпаров
Владислав Иванов
Петър Каракашев
Мартин Иванов
Ивайло Лалов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови