"Син" юноша: В ЦСКА се чувствам прекрасно

OFFNews 11 октомври 2018 в 13:56 2263 0

Симеон Александров не се нуждае от представяне. На 30 години Малката Гамера е сред най-добрите посрещачи в родното първенство. Юноша на Левски, носил екипа на Нефтохимик, Монтана и Добруджа, Александров премина в ЦСКА това лято. Ето какво сподели той пред официалния сайт на клуба CSKAVOLLEY.ORG.

Започна вече тренировки в ЦСКА, как се чувстваш в клуба?
- Чувствам се прекрасно. Тук всичко е страхотно, няма никакво напрежение, което не ми се бе случвало от много отдавна. Много е хубаво, когато попадне човек в подобна обстановка.

Познаваш се с много голяма част от новите си съотборници, но един трансфер винаги е свързан с емоции. Как те приеха в отбора?
- Всичко е наред. Няма нещо, което да ме притеснява. Разбирам се с всички момчета, така че не мисля, че ще има някакъв проблем.

Възстанови ли се след операцията на коляното, която претърпя и кога ще си напълно готов за игра?
- Честно казано изпитвам известен страх, защото това ми бе втора операция, но мисля, че за началото на сезона ще бъда готов.

Какво имаш предвид под страх?
- Страх от самата операция. Миналата година започнах много рано и може би затова се стигна в последствие до втора интервенция. Ако ти е писано ще потрети, ако не - ще изиграеш един силен сезон и ще се забавляваш.

Предполагам си амбициран за силен сезон, така ли е?
- Естествено. Ако не мисля за силен сезон, по-добре да не започвам да играя изобщо.

Какво означава обаче това? В ЦСКА, амбициите винаги са големи.
- Ще играем мач за мач, ще се опитаме да спечелим всеки един, но ще видим какво ще стане. Не мога да кажа на 100 процента, че ще се борим за титлата. Две години поред го казвах, но не се случваше, така че имам обеца на ухото. Надявам се обаче да изиграем поне два финала, пък ще видим какво ще стане.

Как се чувстваш с червения екип?
- Малко ми е странно все още, но като цяло се чувствам доста добре. Екипът не прави състезателя, а хората около него.

В такъв случай, как се чувстваш с тези съотборници около теб?
- Прекрасно. По-добре не съм се чувствал от десетина години. С Ицо (Цветанов) съм играл, с Гайдарски съм играл, с Божилов съм се засичал. Няма как да не ми е добре в този отбор.

Под наставленията на Сашо Попов?
- Много, много добре. Дава ми достатъчно време да се възстановя. Не изисква много от мен, но се надявам, че когато съм на 100 процента, ще повиши изискванията си. Това само може да ме радва, защото ако очаква повече от мен, значи вярва, че мога.

Имаш ли притеснения как ще те приемат феновете на клуба?
- Притеснения не би трябвало да има. Ако играя добре и силно, няма да има такива. Феновете искат отборът да играе добре и да побеждава. Ако го правим, няма да има никакъв проблем.

Как ти се струва конкуренцията през новия сезон, кой ще е най-големият съперник на ЦСКА?
- Първенството се очертава много равностойно. Отбори като Хебър и Лукойл са малко по-напред от останалите, но с колективна игра и малко повече усилия на тренировка, ще ни се получат нещата и ще сме конкурентни на тях.

Какво би призовал публиката на клуба?
- Призовавам ги да идват и да подкрепят отбора, както са го правили преди. Ние ще дадем всичко от нас, което можем, за да вървим напред заедно и да печелим във всеки мач. Надявам се, че заедно ще успеем да се справим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови