Стартира волейболната Лига на нациите

OFFNews 15 май 2018 в 15:44 10813 0

Обратното броене до началото на Волейболната лига на нации приключи. От днес до 8-и юли погледите на фенове и журналисти ще бъдат насочени към дебютното издание на най-новия проект на международната федерация. Общо 32 отбора при мъжете и жените ще си оспорват трофеите, а по време на надпреварата ще се изиграят забележителните 260 мача. Домакини на отделните турнири ще бъдат 21 държави по целия свят, информира сайтът на родната централа.

Сред тях е и България, която ще приеме не еднa, а цели две групи при мъжете. Началото на двубоите ще бъде сложено днес в китайския град Нингбо, където един срещу друг излизат Белгия и Република Корея в историческия първи мач от програмата при жените.

Именно в Нингбо ще започне участието си и мъжкият национален отбор по волейбол. Това ще се случи на 25-и май, когато състезателите водени от селекционера Пламен Константинов излизат срещу домакина Китай.

Останалите съперници на „българските лъвове“ там са Аржентина и САЩ. Във втората седмица от надпреварата, между 1-и и 3-и юни, сблъсъците ще се пренесат в столичната „Арена Армеец“. Там националите ще срещнат Сърбия, Русия и Австралия. От 15-и до 17-и юни най-горещо ще бъде във Варна.

В зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта емблематичните фенове в морската ни столица ще могат отново да докажат безрезервната си подкрепа към волейболистите ни в двубоите с олимпийския шампион Бразилия, Франция и Канада.

За заключителните сблъсъци от надпреварата ще се класират най-добрите 6 отбора. Финалите при жените ще се проведат в Нандзин, Китай, от 27-и юни до 1-и юли, а домакин на тези при мъжете ще бъде френският град Лил от 4-и до 8-и юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови