Цветан Соколов: Теодор Салпаров ме убеди да сменя Италия с Русия

OFFNews 27 октомври 2019 в 11:47 3288 0

Звездата на националния отбор по волейбол Цветан Соколов даде първото си голямо интервю пред руските медии след трансфера си в местния Зенит Казан.

В света на волейбола това е нещо като Реал Мадрид във футбола и за България е чест, че има състезател в толкова елитен клуб. Преди години в Казан игра и либерото на националния отбор Теодор Салпаров. Именно той е помогнал на Соколов да преодолее съмненията при смяната на познатата обстановка в Италия, където игра за Кучине Лубе Чивитанова с необятната Русия.

"Тео ми каза, че Зенит е най-добрият клуб в света и ако имаш възможност да играеш в Казан, трябва веднага да се съгласиш. Обясни ми как стоят нещата. И отбеляза, че ако в Италия е било добре, в Зенит всичко ще бъде по-добре. И наистина на мен ми харесва всичко тук", казва Соколов пред business-gazeta.ru.

В Русия той ще бъде заедно със съпругата си - бившата журналистка Деляна и петгодишните им близнаци Никола и Виктор, които с нетърпение чакат да падне първия сняг.

Самият Цецо се връща към детството си в Дупница, от което е запомнил само приятни спомени. Той разкрива, че е бил доста едро дете - на 13 години е бил с ръст от 190 см и тегло 120 кг, което са наистина впечатляващи габарити за тийнейджър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови