Волейболистите ни гонят класиране на 1/8-финалите на Евро 2019 срещу Португалия

OFFNews 14 септември 2019 в 10:25 5950 0

Волейболистите от националния отбор излизат тази вечер от 21,45 часа в Монпелие срещу Португалия в третия си двубой от група А на европейското първенство.

В досегашните си две срещи българите постигнаха победи с по 3:0 гейма над Гърция и Румъния и успех над иберийците ще ги класира на осминафиналите.По регламент първите четири отбора от всяка предварителна група продължават в елиминациите. В неделя българите почиват, а след това предстоят тежки мачове с фаворитите в нашата група Франция и Италия.

На пръв поглед португалците не изглеждат сериозен противник на "лъвовете", но именно срещу тях нашият отбор записа срамна загуба през лятото, след като отстъпи с 1:3 в турнира Лигата на нациите.

Португалия допусна загуба от Италия с 0:3 в първия си двубой на Евроволей 2019, но вчера почива и запази сили за битката си срещу България.

"Срещу Португалия трябва да излезем с много по-различна мотивация и да играем много по-различен волейбол от този, който показахме днес срещу Румъния на игрището. Няма значение дали сме падали или сме побеждавали срещу тях.

Това е Европейско първенство, трябва да го изиграем на 100% и да се стремим към успеха във всеки мач. Излизаме за победа над Португалия", коментира лидерът на отбора ни Цветан Соколов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови