Волейболистите ни няма да празнуват Нова година

OFFNews 23 ноември 2019 в 10:48 1640 0

Националният ни тим по волейбол при мъжете ще се изправи срещу Египет в две контролни срещи по пътя към олимпийската квалификация в Берлин, пише "Тема Спорт". "Трикольорите" ще срещнат фараоните на много интересни дати.

Проверките, които ще са единствени за "лъвовете", ще се проведат на 31 декември и 1 януари. Това е така, тъй като битката за единствената виза за Токио 2020 е от 5 до 10 януари в германската столица и няма други възможности за организирането на приятелски мачове.

Египтяните ще пристигнат в София на 30-и, непосредствено преди контролите. Селекционерът Силвано Пранди ще привика избраниците си на 26 декември за начало на подготовката.

Очаква се в средата на следващия месец той да обяви съкратен списък от 16 имена, които да събере за старта на заниманията в зала "Христо Ботев".

В разширения такъв на Професора влязоха всички най-добри, сред които и освободените от италианеца през лятото Георги и Валентин Братоеви, Николай Николов, Владислав Иванов и Николай Учиков.

Малко вероятно е последният да остане в групата, предвид че все още няма клубен отбор и не играе никъде. След изиграването на двете контроли с Египет ще стане ясен и окончателният списък за олимпийската битка в Берлин.

Лъвовете ще отпътуват за германската столица на 3 януари. Те ще се изправят в група срещу Сърбия, Франция и Холандия, като първите два тима се класират за полуфиналите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови