Волейболистките на Марица взеха само гейм от Динамо (Москва)

OFFNews 27 ноември 2019 в 21:24 1852 0

Волейболистките на Марица (Пловдив) се представиха достойно срещу руския гранд Динамо (Москва), но отстъпиха с 1:3 (18:25, 25:22, 17:25, 17:25) във втория си мач от Група Е в Шампионската лига, който се игра пред около 4000 зрители в зала "Колодрума".

Руският тим влезе силно в мача и бързо дръпна напред с 4:1 след серия от четири поредни точки. Гостенките наложиха контрол на игрището, най-вече благодарение на многото непредизвикани грешки от страна на Марица.

С влизането на Александра Миланова от ъгъла, играта на пловдивчанки придоби свежест, но това не бе достатъчно за обрат – 25:18 за Динамо със седем точки от капитанката Наталия Гончарова. Жълто-сините намалиха драстично брака през втората част, значително подобриха посрещането и атаката.

Геймът се разви равностойно до 11:11, но серия от четири поредни точки даде преднина на Марица, която българските шампионки не изпуснаха до края. Тръгна играта на американския диагонал Алекзандра Холстън, която наниза седем точки за крайното 25:22, оформено с бърза атака през центъра на канадската националка Дженифър Крос.

От началото до края на третия гейм инициативата отново бе на страната на Динамо. Американската им разпределителка Лорън Карлини разнообрази нападението на руския тим и, въпреки борбения дух на пловдивчанки, които допуснаха само една непредизвикана грешка в гейма, крайният резултат бе категоричен в полза на гостенките – 25:17.

След три поредни точки Марица успя да поведе с 9:8 в четвъртия гейм, но последва светкавична реакция от страна на Динамо – серия от седем точки при сервиси на Хелена Хавелкова. Това вече като че ли окончателно сломи Марица. Момичетата на Владимир Орлов отново започнаха да допускат доста грешки и така се стигна до още едно 25:17 и победа с 3:1 гейма за московския тим.

Реализатор за победата на Динамо стана Наталия Гончарова с 26 точки. Най-резултатни за Марица бяха Алекс Холстън с 16 точки и Десислава Николова с 13.

В другия мач от групата днес, френският РК Кан (Кан), с бившата маричанка Мира Тодорова в състава си, изненада като гост руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург), побеждавайки го с 3:2 (26:28, 25:14, 23:25, 25:16, 15:12).

Именно на Уралочка гостуват Жълто-сините за следващата си среща в Шампионската лига, като в двубоя на 19 декември от 16:00 б.в. и двата тима ще се борят за първата си победа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови