Волейболистките ни победиха Гърция и запазиха шансове за 1/8-финалите на европейското

OFFNews 27 август 2019 в 22:07 1966 0

Снимка volleyball.bg

Женският национален отбор по волейбол на България победи категорично Гърция с 3:0 (25:22, 25:17, 25:17) в четвъртия си мач от предварителна група А на европейското първенство, игран пред около от 500 зрители в зала "Ататюрк" в турската столица Анкара.

Така, родните представителки, водени от Иван Петков, записаха първи успех в груповата фаза и съхраниха шансовете си за продължаване напред на 1/8-финали в надпреварата.

След този успех "лъвиците" са на четвърто място във временното класиране с 1 победа, 3 загуби и 4 точки. Със същият актив е и тимът на Финландия, но скандинавките заемат пета позицияс по-лошо геймово съотношение.

За да продължат напред във втората фаза, волейболистките на България се нуждаят от задължителна победа над Финландия с 3:0 или 3:1 гейма.

Двубоят е в последния ден от груповата фаза, на 29 август, от 17:00 ч. Същевременнонастоящият европейски и световен шампион Сърбия трябва да победи Гърция с 3:0 или 3:1 гейма. Мачът между двата тима е утре, 28 август.

Българските националки излязоха с мотивация и настроение, като показаха стабилни изяви и доминираха в първите две части. В началото на третата част гъркините се опитаха да се противопоставят, като през по-голямата част от гейма бяха близо до нашите в резултата.

В решителните минути обаче, при 20:17 в наша полза, волейболистките ни направиха серия от точки, като дръпнаха в резултата и затвориха гейма с разлика, а с това спечелиха и мача с чиста победа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови