Волейболната федерация притиска Пранди да върне Братоеви

OFFNews
25 септември 2019 в 15:32 | 1194 |0

Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди остава на поста си след отпадането на 1/8-финал на Евроволей 2019. Той ще води "лъвовете" и в европейската олимпийска квалификация в началото на 2020 година.

Това стана ясно след работна среща с част от членовете на Управителния съвер на централата, която се проведе днес. Присъстващите обаче се обединиха около идеята, че с това лице и с този облик на отбора не може да се търси успех на предстоящата олимпийската квалификация. Представянето на състава на Европейското първенство 2019 е окачествено като незадоволително и разочароващо.

Затова на работната среща бе взето решение да се проведе разговор с треньора Силвано Пранди относно подготовката и селекцията на състезателите за квалификацията. Идеята е да бъдат повикани всички опитни и качествени волейболисти, включително и тези, които Пранди остави извън националния за европейското първенство.

Президентът на централата инж. Данчо Лазаров намекна, че ако италианецът не се съгласи да върне състезатели като Георги и Валентин Братоеви, Николай Николов и др., най-вероятно ще бъде освободен. Ще е изненада, ако италианецът се подчини на такъв натиск особено на фона грубата словесна атака от страна и на двамата братя Братоеви към него след загубата от Словения, която между другото победи и Русия и вече е на полуфинал на европейското.

"Не сме обсъждали конкретни имена за заместник на Пранди, но не сме доволни от представянето на Европейското първенство. Ако се върнат по-опитните играчи в състава, ще бъдем по-боеспособни. Бихме искали на тази квалификация България да се представи с един силно мотивиран, добре подготвен отбор и наравно с другите да бъде в максимална кондиция, за да направим всичко възможно тази квалификация да бъде спечелена“, заяви Лазаров.

"Първо трябва да привлечем, трябва да убедим и в този национален отбор трябва да бъдат всички състезатели, дори и тези, които Силвано Пранди освободи. Ще проведем разговор и със Силвано доколко той е готов да работи с този отбор, с тези момчета, ако те се съгласят да се върнат. Вероятно ще последва раздяла със Силвано Пранди, ако не се съгласи да върне тези състезатели”, допълни Лазаров.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !