Четири задължителни признака на комфортните бебешки колички

OFFNews 19 октомври 2019 в 09:44 6541 1

Да избираш сред множеството предложения бебешки колички, може да се окаже истинско предизвикателство.

Семействата, които очакват дете, не подозират, че изборът на бебешки колички е огромен, докато не тръгнат на обиколка по магазините. Тогава се сблъскват с какви ли не модели, оферти и примамливи консултации, че се чувстват тотално объркани относно това, което трябва да закупят. Оказва се, че количката няма само естетическа функция, тя е нещо много повече – все пак осигурява комфорт за новороденото.

Да, разбира се, че цветът и визията имат значение, но те не са най-същественият детайл, който да ви даде правилен ориентир при тази инвестиция. Младата майка тепърва ще се сблъска с неработещите асансьори, с неравностите на пътя, с тесните тротоари, често недостъпните подлези и какви ли не предизвикателства.

От тази гледна точка бебешката количка трябва да отговаря на някои задължителни изисквания. Ето и какви са те:

Тежест, която не се усеща

Съвременният дизайн определено е във ваша полза, тъй като производителите се стремят да създават все по-леки колички. Понякога ще се налага да преодолявате сериозни препятствия и тогава ще оцените този вид предимство. Проблемът с по-тежките возила става особено осезаем, когато бебето започне да расте и да качва повечко килограми.

По-големи гуми

Ако искаме да си гарантираме проходимост и маневреност, по-големите гуми определено са за предпочитане. Могат да са и среден размер, но най-малките в никакъв случай не са толкова удобни. Негостоприемните терени и дупките по улиците са част от родната действителност и те трудно могат да бъдат избегнати, колкото и да гледаме положително.
Тествайте количката още в магазина, за да усетите разликите между моделите с по-малки и по-големи гуми. Не пропускайте да я проверите и как се държи, когато е повдигната само на двете си задни колела.

Пълно легнало положение

Това е характеристика на коша, която е задължителна за мъничетата. Така ще им осигурите правилна стойка на гръбчето при спане и пълноценна почивка по време на разходка. Кошът също така трябва да е достатъчно широк, за да позволява и на по-едрите бебета да се чувстват удобно, имайки предвид, че през зимата те са по-облечени и завити с плътни одеялца.

Завъртане на коша

Функция, която ще е удачна не само за бебето, но и за вас самите. Когато то е малко, с радост приема за нормално да вижда единствено вашите лица. Не след дълго обаче този факт се променя. Детето вече иска да контактува с околния свят, да наблюдава какво се случва с другите хора, да изучава света, който е способен да го удивлява непрекъснато. Ето защо кошът на количката трябва да има вариант за завъртане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Anelia94

19.11 2019 в 16:50

Погледнах за тази количка в няколко сайта: Хиполенд, baby.bg, пакостник и дори тука - https://detski-magazin.com/5-detski-kolicki, но никъде не я намирам, а ми харесва. Някой да знае как да я намеря?