Да спрем времето - как да отложим появата на бръчки

OFFNews 13 февруари 2020 в 12:20 8417 0

Снимка Pixabay

Разбира се, не можем да излъжем времето, но бихме могли да отложим рисунките му върху кожата си. Ето кои са факторите, които могат да запазят младостта на лицето ни по-дълго време, според The Health Site.

Отказ от цигарите

Най-добрата мотивация, за дамите, които не се притесняват от рак на белите дробове и инфаркт. Ако продължавате да пушите, възрастовите бръчки ще се появят значително по-рано. Цигареният дим уврежда колагена и еластина - тъканите, които укрепват кожата и я правят еластична.

По-малко загар

Навикът да се печем и правим тен ни заплашва не само с рак на кожата, но и с преждевременно състаряване. Използвайте слънцезащитни кремове, носете шапка с периферия и слънчеви очила.

Повече антиоксиданти

Това са елементи, които защитават кожата от свободните радикали. Високо съдържание на антиоксиданти имат горските плодове, червеният боб, вишните, сливите и др.

Повече вода

Специалистите се обединиха около два литра дневно, макар че дозата се определя според теглото. Ако вкусът на водата не ви вдъхновява, можете да разнообразите с лимонов сок или кокосова вода (продава се в магазините за био продукти). Те ще ви помогнат да се защитите от появата на възрастови бръчки.

Повече сън

Нужни са не по-малко от 8 часа сън, за да успее организмът да се възстанови. Нощният крем ускорява процеса на регенерация на кожата, затова не бива да забравяте да го нанесете, ако искате да се предпазите от ранна поява на бръчки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови