Елементарни правила за укрепване на имунитета

OFFNews 30 януари 2020 в 09:41 3412 0

Снимка Pixabay

Няколко елементарни правила могат да повишат имунитета и да ни защитят от вирусните заболявания, твърдят специалисти, цитирани от Times Now. Те препоръчват да пием топли течности, да прекарваме повече време навън и да бъдем физически активни.

Топли течности

Включвайте в ежедневното си меню зеленчукови супи, чай, започвайте деня с голяма чаша топла вода – това повишава имунния отговор на вирусите и инфекциите, казват медиците. Особено полезни са напитките, които съдържат витамин С.

На слънце

През зимата е още по-необходимо да прекарвате повече време навън, дори в мрачните дни – организмът получава своята доза ултравиолетови лъчи. Слънчевата светлина предизвиква изработването на витамин Д, който е особено важен за имунитета.

Хидратация

Водата има ключова роля в имунните процеси. Независимо от сезона, специалистите съветват да се пие достатъчно вода – това според тях е естествена профилактика срещу инфекции.

Физическа активност

Упражненията (тренировките) подобряват кръвотока, улесняват отделянето на микробите от белите дробове и стимулират производството на левкоцити – клетки на имунната система, които се борят с вирусите и другите възбудители на заболявания, проникнали в организма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови