Грешките, които ускоряват стареенето на лицето

OFFNews 16 септември 2019 в 17:06 28268 1

Снимка Pixabay

Грижите за лицето са приоритет на всяка жена, ангажирана с външния си вид. Понякога обаче допускаме грешки, които водят до бързото й състаряване. Кои са тези грешки обяснява публикация в специализираното женско списание Women's Health.

Грешка №1: Ежедневно използваме скраб

Скрабът е много ефективен при проблеми с кожата и има запазено място в грижите за нея. Твърде честото му използване (повече от веднъж на две седмици) обаче ускорява стареенето й. При избора скраб винаги трябва да се съобразим с типа кожа, за да не й навредим.

Грешка №2: Не отмиваме тоалетното мляко или мицеларната вода

Тези козметични средства служат за почистване на грима, но малко от нас знаят, че трябва да се отмиват с вода. В противен случай по повърхността на кожата ще останат активни вещества, които могат да предизвикат контактен дерматит.

Грешка №3: Не използваме тоник

Тоникът е много важен след измиване. Той придават гладкост на кожата, стимулира подмладяването й, улеснява миграцията на клетките, което подобрява регенеративната им функция.

Грешка №4: Рядко сменяме калъфките на възглавниците

Лицето е в тесен контакт със спалното бельо минимум 8 часа в денонощие. Кожата изработва себум (секрет, отделян от мастните жлези) дори през нощта, затова е препоръчително калъфките да се сменят на 4 дни.

Грешка №5: Използваме неподходящ тонален крем

Изборът на правилен тонален крем е истинско предизвикателство. Това може да бъде грешка, която да доведе до мигновено състаряване на кожата. Неподходящият оттенък може да придаде на лицето уморен, повехнал вид.

Грешка №6: Не почистваме четките за нанасяне на грим

Четките и тампоните съдържат себум от кожата и домашен прах. Ако не ги почистваме или го правим крайно рядко, неизбежно ще възникнат проблеми с кожата - възпаления и инфекции, които ще я състарят значително по-бързо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

20.01 2020 в 05:23

А после се намесва егн-то:) Или самодейци в разкрасяването.
Между другото, тъкмо у нас, в чудния град Варна, има човек, който прави такива неща, каквито не умеят и в рисуваните филми. Съвършенно истински лекар, дерматолог. Без магии, без измислени обещания, без будалкане. От обезобразени от пластичните хирурзи баби, прави гаджета. Откъде още му остава ентусиазъм - хабер си нямам.
Това не е реклама, налетяха ме спомени. Запознахме се като студенти, и тогава май направихме повече наука в медицината, отколкото после като научни сътрудници.
Хубаво време беше.