Грижата за лице днес

OFFNews 09 август 2019 в 20:13 1814 0

Женската грижа за кожата на лицето е уникален процес – всеки ритуал е строго индивидуален и съгласуван със специфичните нужди на типа кожа и желания ефект. Въпреки разликите в търсените резултати и използваните продукти процесите се свеждат до няколко основни етапа, които се отнасят за всяка дама, а именно – почистване, тонизиране и грижа. С напредване на времето тези процеси стават все по-важни, тъй като колкото повече остарява кожата – от толкова повече помощ се нуждае за защита, хидратиране и регенериране.

Градската среда и забързаното ежедневие допълнително утежняват ситуацията - замърсяванията от фини частици във въздуха постепенно се наслагват в порите и ускоряват процесите на стареене, а ежедневната работа на компютър също има неблагоприятен ефект с напрежението в кожата около очите. Контраатаката е задължителна, а различните подходи варират от домашни маски до медицински процедура.

На пазара можем да намерим безброй козметични продукти, както и да забъркаме домашни маски за почистване на лице. Докато някои жени се доверяват на доказано действие, други залагат на т.нар. „бабини“ рецепти, които си приготвят у дома. При неправилна преценка, голяма част от способите за грижа за лице могат да имат негативни ефекти върху несъвместим тип кожа като възпаление, зачервяване и дори обриви.

Ако съществуват колебания, свързани с областта на личната грижа, особено на лицето, е препоръчително да се обърнем към медицината. Освен дерматолозите, които могат да ни насочат към правилната продуктова гама, съществуват и модерни, иновативни медицински методи, които възобновят здравината и еластичността на кожата на лицето. Такава процедура е микродермабразио, почистващо кожата в дълбочина и възвръщащо свежия ѝ вид.

Други иновации се представят и под формата на техника, специално предназначена за професионална грижа в домашни условия. Уредите често са оборудвани за предоставяне на грижа за лицето от най-висок клас и предоставящи различни опции – от почистване, през масаж и освежаване.

Всяка жена прави независим избор, диктуван от множество фактори – тип кожа, начин на живот и грижа за себе си, бюджет и много други. Най-важното в случая е всяка една да се чувства добре в кожата си по безопасен и подходящ начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови