Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет, съобщава Фуд нюз, позовавайки се на резултатите от канадско изследване.
Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, които влияят неблагоприятно върху кръвоносните съдове,
Авторите на изследването от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата спомагат и за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Джендо Джедев
Миньори и енергетици на протест: Либерализацията на цените да се отложи с 3 години
Mateevk
Миньори и енергетици на протест: Либерализацията на цените да се отложи с 3 години
случайно прочетох
Чиновничка във Варна получила 400 000 лв. за заплати за 8-те години след края на проект
Mateevk
Чиновничка във Варна получила 400 000 лв. за заплати за 8-те години след края на проект