Как да изберем перфектните слънчеви очила за лятото

OFFNews 15 април 2020 в 16:22 5114 0

Как да изберем перфектните слънчеви очила (рамки, материал на лещите, цвят на лещите, комбиниране с облекло).

Никой вече не подлага необходимостта от използване на защита за очите през слънчевите дни. Бавно и сигурно във времето, от стилен аксесоар и екстра, слънчевите очила се превръщат в необходимост за съвременния човек, защитавайки чувствителната леща на окото от коварните ултравиолетови лъчи, и осигурявайки здраве и комфорт.
Ще ви разкрием някои от тайните за избора на модел за слънчеви очила. Ще знаете как да изберете своите модни, но и уместни - перфектните за вас очила. Те ще ви помогнат да направите очарователна визията си в слънчевия, морски ден, бидейки чудесен аксесоар, който хармонично допълва външния вид. Богат асортимент от модели можете да разгледате на страницата - www.sunglasses.bg.

Формата на очилата

Преди да отидете на пазар, внимателно се вгледайте в лицето си.
За притежателите на кръгла форма на лицето са подходящи очила с остра ъглова форма. Например, помислете за форма на Wayfarer (емблематичните Wayfarer са най-разпознаваемият стил в историята на слънчевите очила). Персонализирайте Wayfarer и намерете своя верен вариант сред безкрайните комбинации от материали и цветове. Този модел рамки за очила наистина хармонират правилно с вашата геометрия на лицето.
Квадратната форма на лицето, например е подходяща за гладки форми и извивки. Това кореспондира с известната форма на очилата Aviator.
За триъгълната форма на лицето са подходящи спортните очила, както и Wayfarer.
Овалната форма на лицето има невероятен късмет. При нея всяка форма на рамки за очила е подходяща. Тук нещата зависят предимно от личния вкус.

Материал на рамката

Най-евтиният и популярен в днешно време материал за рамка за очила е пластмасата. Тя е лека, устойчива на замърсяване като материал и може да обезпечи лесно изработка във всякакъв цвят. За съжаление, понякога е твърде крехка и при удар може да се наложи да се сбогувате с очилата си. В допълнение - драскотините ясно проличават върху по-евтината пластмаса.
Металната рамка е по-надеждна, устойчива на счупване и износване, което невинаги важи за различни видове покрития ползвани върху метал. Материалът обикновено е доста по скъп и рефлектира върху цената на очилата. Има и специални гумени добавки към основните рамки за туризъм и спорт, които рамкират очилата за дейности на открито, държейки ги плътно, пред очите ни. Когато купувате очила, задръжте ги в ръцете си, проверете работата на контура, здравината на геометрията им, огънете внимателно с ръцете за тест.

Материал за леща

Когато избирате очила, обърнете внимание на полароидните лещи (полароидно покритие в плюс на UV). Те, не са най-често срещания вариант за слънчеви очила, но е важно, че напълно блокират отразена слънчева светлина. Те са идеален вариант за защита на зрението, който се ползва и при някои диоптрични рамки. В допълнение, полароидните очила предпазват от отблясъци и при околна среда като вода или сняг (когато сме на планина). Забравете за евтините пластмасови лещи ако можете да си позволите повече за очите си като бюджет. Не забравяйте да проверите маркировката на UVA / UVB на очилата, това е основното покритие, изискуемо от всички слънчеви очила. Това е гаранция, че ще бъдат защитени; UV е основното покритие, често поляризацията се слага при по-скъпите модели.

Нюанс на лещата

Цветът оказва значително влияние върху това как човек вижда. Кафявите лещи облекчават напрежението от очите, кехлибареното (жълто) - намалява отблясъците, розовото е оптимално за носене през деня, жълтите осигуряват по-ясна картина, дори при лоши метеорологични условия. Ако не знаете кой цвят да изберете, изберете класическата черна, доказана версия. Популярните „огледални“ очила, в допълнение към екстравагантен външен вид, отразяват светлината. Това е чудесно решение за тези с чувствителни на силна светлина очи. Градиентните лещи са подходящи за хора, които не искат напълно да скрият очите си зад черните лещи. Фотохромните лещи или хамелеоновите лещи променят цвета си в зависимост от яркостта на вашето местоположение / околна среда.

Няколко допълнителни съвета за подбор:

Когато пробвате различни модели очила, наведете главата си надолу и я завъртете. Очилата не трябва да падат от носа, да се приплъзват лесно. Трябва да има абсолютна сигурност, че са поставени и се задържат правилно на лицето ви, независимо дали става дума за диоптрични рамки или слънчеви.

Експертни съвети:

Ако купувате маркови очила, не забравяйте да проверите оборудването (наличие на всички аксесоари, при някои модели има допълнителни стъкла – очила за колоездене например), сертификата и документите за продукта.
Ако имате проблеми със зрението, по-добре е да се свържете със специалист и да поръчате слънчеви очила, като вземете предвид индивидуалните си необходимости, според препоръките на лекаря.
Когато избирате слънчеви очила, уверете се, че зеницата на окото е разположена и гледа, точно в центъра на стъклото. Цветът на лещата най-добре е да бъде избран в черно или сиво (както писахме по-горе) или сиво-зелено. Препоръчително е горната част на стъклото да е по-тъмна от долната ако има нюанси / преливане. Очилата не трябва да изкривяват цветовете на предметите, нещо, което трябва да проследите при пробването им. Ако зоната, около очите не усеща парещите лъчи на слънцето, тогава очилата не позволяват преминаването на ултравиолетова светлина - това показва тяхното качество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови