Кой фон дьо тен е най-подходящ за вашата кожа

OFFNews 13 декември 2019 в 18:52 3779 0

Гладка и сияйна кожа с равномерен тен. Това е мечтата на всяка жена, но за съжаление се оказва непостижима поради редица причини.

Така се е стигнало до огромния избор на продукти за декоративна козметика, обобщени под името фон дьо тен.

Нанасянето му е лесно, но ефектът не винаги е какъвто сте си представяли. Тук и сега ще ви разкажем за тънкостите при избора и нанасянеto на фон дьо тен, за да изглеждате не просто добре, а сензационно добре.

Какво представлява фон дьо тена

Това е подобрената версия на всички пудри, които се известни на дамите още от дълбока древност.

В кремообразна форма са вложени пигменти, които трябва да подобрят външния вид на кожата, като изравнят тена и скрият всички дребни или не толкова дребни несъвършенства.

Нанасянето става лесно, но трябва да отчетете една малка подробност. Внимавайте с облеклото си, защото ако първо се гримирате и едва след това облечете, може да се окаже, че сте изцапали внимателно подбраните си дрехи, и така половината ви усилия са били напразни.

Защо не винаги се получава желаният ефект

Това е въпрос, който напълно основателно заслужава изчерпателен отговор. Много дами се страхуват да използват фон дьо тен, защото се притесняват да не изглеждат като с маска или нанесеният продукт да не пасне на кожата им.

На първо място трябва да сте наясно, че кожата на всеки човек е различна и няма как да разчитате на универсални решения.

Изборът на фон дьо тен трябва да включва обмислянето на няколко неща, за които ще получите отговор от консултантите от онлайн магазин за козметика Eli.bg.

На първо място изберете продукт, който отразява с максимална степен особеностите на вашата кожа.

Сухата кожа има нужда от плътен крем и всички следващи продукти, за да бъде хидратирана през целия ден.

От друга страна, ако кожата ви е мазна това задължително трябва да е синхронизирано с всеки един козметичен продукт, който ще нанесете.

Специално за бързо омазняващата се кожа трябва да нанесете фон дьо тен, който няма да поеме от излишния себум и така ще избегнете лъщенето на кожата на определени зони от лицето.

И ако ви притеснява изкуствения външен вид, ще ви кажем на какво най-често се дължи той.

Порите на лицето могат да попият различно количество от продукта и така да се получи не просто неравномерен тен, но и гледката да е меко казано притеснителна. Изберете лека формула, която не е за сметка на покриваемостта и плътността.

Наред с това трябва да изберете точната тоналност, която да пасне на вашето лице. Златното правило е никога да не ползвате по-тъмен нюанс от естествения цвят на кожата ви.

Няма да сбъркате, ако изберете един тон по-светъл цвят, за да не се получава точно този изкуствен вид, който напълно основателно искате да избегнете.

Още нещо много важно. Трябва да сте наясно, че излагането на слънце, особено през лятото променя цвета на кожата и така се сдобивате с така желания тен.

Това обаче налага да се сдобиете с нов фон дьо тен, който да пасне на по-тъмната ви кожа.

Може и да ви се струва излишно, но ако искате да изглеждате добре ще се наложи да направите и тази инвестиция, която лесно ще забравите, щом видите в огледалото гладката си и сияйна кожа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови