Красивата революция на корейските мъже

OFFNews 05 февруари 2018 в 13:54 51806 6

Снимка Youtube

16-годишен влогър обяснява на последователите си тънкостите на разкрасяването.

Мъжете в Южна Корея поставят началото на Красива революция или Революция на красотата, съобщава Би Би Си.

Съвременните корейци от мъжки пол харчат повече за грижи за кожата от всички останали мъже по света. Корейците се вдъхновяват от идолите си - поп звезди и актьори от корейските телевизионни сериали - и се опитват да копират перфектните им лица.

16-годишен влогър разказва, че се опитва да промени възприятието за мъжете, които носят грим. Обяснява им как да ексфолират кожата на лицето, да се погрижат за полагането на основа, да ползват балсам за устни. "Когато бях в девети клас, се появиха много пъпки на лицето ми. Не можех да си позволя процедури в дерматологична клиника, затова започнах да се интересувам от козметика.

Навсякъде в Сеул - по улиците, в метрото, по телевизията, могат да се видят мъже с отлично поддържана кожа. Но не всички ги одобряват, разказва Би Би Си. "Понякога мъже ме наричат гей. Искам да променя тази представа", казва влогърът.

Една от причините млади корейци да се грижат толкова за красотата си са K-Pop (корейска поп музика) звездите. Те са добили огромна популярност през последните пет години, а мъжете често са с очна линия и фон дьо тен, каквито досега са се ползвали само от дамите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

6

SC

06.02 2018 в 21:30

Тръгнах да чета и блокирах на израза „корейци от мъжки пол“... Тогава корейките от какъв пол са?

23293

4

Стефан

05.02 2018 в 15:13

Ъхъ. В следващата серия - мъже, с извинение, с тениски "ми ту", и Обратно-истамбулска конвенция, която забранява на ...(тука не знам кой джендър кого да не бие и насилва).

Някой още да не разбира притчите за Содом и Гомор, и за Вавилонската кула? На Господ ще се помоля, но се страхувам че няма да ми обърне внимание. Или ще ми прати сопа, да се оправям сам.

12416

3

IBL IBL

05.02 2018 в 14:52

Служителите Му са смъртни и грешни като мен и теб, приятелю. А аз се моля за тези, на които не мога да помогна. Иначе спазвам: "Помогни си сам, за да ти помогне и Той!" Мир.

10571

2

Hissarion

05.02 2018 в 14:22

Едва ли точно господ ще помогне на семействата ви или на тия хорица. Те и неговите свещенослужители са известни с пристрастията си я към еднополовата, я към детската любов.

12416

1

IBL IBL

05.02 2018 в 14:05

Боже, опази ни и се смили над душите ни, над децата ни и над семействата ни. Дай ни знак, посока и цел, за да осмислим пътя си на тая малка синя топка. Моля се и за душите на тия объркани и тъжни същества, описани по-горе, за да намерят пътя към светлината на разума и на доброто. Амин!