Светлината от телефоните състарява кожата

OFFNews 27 август 2018 в 11:44 2418 0

Бръчките са един от признаците на стареене и сериозен проблем за дамите. Дерматологът на звездите Харолд Лансър даде за списание Elle четири съвета за тяхната превенция, които са лесно постижими и ще отдалечат купуването на скъпи кремове.

1. Правете лицеви упражнения

Лицето има над 40 мускула, а укрепването на някои от тях може да помогне срещу появата на бръчки. Един от вариантите е електростимулация. Този метод се използва в сферата на медицината за лечение на парализа на лицевия нерв, но вече се използва и при грижата за кожата. 

2. Използвайте козметика със слънцезащитен фактор

Слънцезащитните кремове са най-популярният продукт при грижата за кожата, който можете да използвате всеки ден. 90% от стареенето на кожата идва именно от слънцето. Ежедневното подлагане на UV лъчи ускорява появата на бръчки, кафяви петна и обезцветяване на кожата. Светлината от телефоните и компютрите, известна като HEV, също не е полезна. Тя уврежда клетките на кожата, точно като UV лъчите. 

3. Превенция с ретиноид

Веществата, подобни на витамин А, се наречат ретиноиди. Те имат способността да намаляват пигментацията и появата на фини бръчки, да увеличават производството на колаген, да подобряват структурата на кожата и да намаляват появата на пори и пъпки. Но имат и недостатъци - сухота, дразнене и лющене. За да се сведат до минимум потенциалните странични ефекти, започнете да използвате малко количество през вечер и използвайте хидратиращ крем.

4. Балансирайте бактериите в червата си

Червата и кожата са тясно свързани. Токсините от червата се освобождават в кръвта и предизвикват възпаление в целия организъм, включително и на кожата, и я карат да изглежда пепелява. Този проблем може да предизвика и поява на акне, екземи и розацея. Ако искате здрава кожа, приемайте пробиотици, пребиотици и здравословни фибри. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови