Топ 5 на ползите от сутрешния секс

OFFNews 22 ноември 2019 в 05:05 6618 0

Снимка Pixabay

Психолози и медици са категорични, че човешкият огранизъм е създаден за сутрешен секс. Ето го и топ 5 на безспорните преимущества:

1. Подобрява настроението

Високите нива на тестостерон и "взривът" на окситоцин след сутрешен секс подобряват настроението и зареждат с енергия, твърди докторът по философия и сексуален експерт Джесика О’Райли.

2. Укрепва сърцето

Биохимикът проф. Муса Якубу от Университета на Илорин, Нигерия, отбелязва, че сексът след събуждане понижава кръвното налягане и снижава риска от сърдечен пристъп.

3. Ободрява

Американската лекарка Арун Гош, която специализира в областта на сексуалното здраве, твърди, че сутрешният секс ободрява по-добре от всяко кафе. „По време на полов акт мозъкът ни е изключително стимулиран. Затова сме в състояне да изпитаме еуфория след оргазъм. При направен ядрено-магнитен резонанс на хора след оргазъм се забелязва, че двете полукълба на мозъка са простимулирани, включително и в зоните, които обикновено не използваме", казва Гош.

4. Редуцира теглото

Изследвания показват, че по време на секс честотата на дишане и съкращенията на сърдечния мускул се увеличават както по време на спорт. Учените сравняват правенето на секс със спортното ходене, защото организмът работи в същия режим. Ефектът според изследователите е съизмерим и с физическите натоварвания във фитнес залата. Ако сте пропуснали сутрешния си джигинг, компенсирайте със секс, казват специалистите.

5. Повишава доходите

Американски учени са установили връзка между сутрешния секс и кариерното развитие. По време на проучването си, те наблюдавали над 500 двойки на възраст от 18 до 50 години. Резултатите показали, че двойките, които редовно правят секс сутрин, имат по-високи доходи. Авторите не успели да намерят логично обясние на този факт, но предполагат, че причината е в интимността, която повишава настроението и продуктивността през деня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови