Връщат ли се тънките вежди на мода?

offnews 02 август 2018 в 11:31 4652 1

Снимка VOGUE

След като певицата Риана се появи с вежди като линия на корицата на Vogue, модният свят се запита дали ерата на „невидимите“ вежди отново се завръща.

След периода на 90-те години, когато тази тенденция беше разпространена, през последното десетилетие именно дебелите и плътни вежди бяха на почит.

Фотосесията на певицата от Барбадос предизвика сериозна дискусия сред модните специалисти и докато някои от тях приветстваха завръщането на тънките вежди, други бяха скептично настроени.

„Идеята е освежаваща и различна. Плътните вежди вече не са толкова популярни. Кара Делавейн ги въведе преди години, но нейните бяха естествени. Сега хората започнаха да ги превръщат по-скоро в рисунки“, заяви Роузи Грийн, директор на отдел „Красота“ в Woman & Home.

„Това няма да се хареса на широката публика. Модните влогъри могат да въведат малко по-естествени вежди, но тънките няма да се популяризират. Просто те са начин да изразим себе си и не виждам как отново ще изчезнат от лицата ни“, коментира Алесандра Стайнхер, бивш директор на отдел „Красота“ в списание Glamour.

Други коментираха, че новото течение ще спести не малко пари на хората заради минималното използване на грим за оформянето им.

В исторически план тънки и плътни вежди се редуват и след като преди ерата на тънките вежди през 90-те бяха на мода именно дебелите и плътни вежди, няма нищо изненадващо в това именно „невидимите“ вежди да се превърнат в модния хит на 2018 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови