3-ма души от Хасково са под карантина, завърнали се от Милано

Пробите на жената от Пловдив завърнала се от Италия са отрицателни

OFFNews 25 февруари 2020 в 10:16 2619 0

Трима души от Хасково са под карантина, а жена от Пловдив е с отрицателна проба за коронавирус. 

Хората от Хасково са се завърнали вчера от Милано и към момента нямат симптоми за коронавирус, съобщиха от РЗИ-Хасково.

Мярката е превантивна, обясниха от инспекцията. 

Вчера жена от Пловдив беше приета за наблюдение в Инфекциозното отделение в пловдивската болница с температура и мускулни болки, след като е била в Северна Италия, където има заразени с болестта. 

Тестът на жената се оказа отрицателен, заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център за заразни и паразитни болести. 

Самата тя е пожелала да й се направи тест за коронавирус и е приета в болницата с температура 37,1, а ден по-рано е била с 38 градуса.  

Междувременно 20 деца и двамата им преподаватели са се завърнали от Италия. Още на летището са били посъветвани да останат под карантина в домашни условия с цел превенция. 

От днес и двама лекари от РЗИ ще започнат денонощни дежурства на граничния пункт с Турция "Капитан Андреево", информира директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

Лекарите ще измерват температурата на влизащи у нас пътници от рискови страни като Китай и Италия. Медиците са оборудвани с мобилни безконтактни термометри, които измерват температурата при насочване към челото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !